Stadsoevers

Een nieuwe wijk bloeit op in Roosendaal!

Stadsoevers: een groene, duurzame Urban woonwijk aan het water en dicht bij de binnenstad. Bekijk de projecten en volg de ontwikkelingen op de voet.

Roosendaal, stad vol geschiedenis. Van pioniers en handelaren. Van de turf- en suikerindustrie, met de Vliet als kloppend hart; toen en nu. In Stadsoevers vind je het terug: een nieuw, groen stadsdeel in ontwikkeling. Vol dynamiek én rust. Waar wonen, leren, recreëren en ondernemen samenkomen. Een eigenzinnige wijk voor nieuwsgierige mensen.

Wonen

In de wijk Stadsoevers worden ruim 500 nieuwe woningen gerealiseerd.

Fietsen

Met een unieke locatie is het vanuit Stadsoevers slechts 3 minuten fietsen naar het stadscentrum.

Groen

Stadsoevers wordt een levendige, groene omgeving met 55000m2 groen in de wijk

Wandelen

Met 1125m wandelkades langs de vliet is Stadsoevers een mooie wijk om te wandelen. Stadsoevers ligt op wandelafstand van het centrum en centraal station!

Hoe ziet Stadsoevers er over vijf jaar uit?

De wijk Stadsoevers: waar bestaande historische gebouwen één geheel vormen met nieuwe woningen. Waar geschiedenis samengaat met innovatie en duurzaamheid. Bijzondere, duurzame gebouwen worden afgewisseld met prikkelende plekken. Er is volop ruimte voor groen en reuring op het water.

Hoe ziet Stadsoevers er over vijf jaar uit? Projectmanager Gerben van Dijk van gemeente Roosendaal vertelt over de visie van de gemeente op dit gebied in beweging.

 

Genieten. Pionieren. Wonen

Een wijk met bijzondere gebouwen van gedurfde materialen en uitgesproken kleuren. Waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Een wijk voor mensen die durven te pionieren. Die houden van groen en water maar ook genieten van de levendigheid van de stad.

Wat is er te doen?

Het Zwaaigat

Ontspannen in Stadsoevers doe je in de zomer aan en bij het water. Een lekker wandelingetje langs of ontspannen met je voeten in het water… het kan allemaal in Stadsoevers. Wil je het water op? Dat kan vanaf de kades met een supboard, kano of klein bootje. Heeft je bootje maximaal een formaat van 9,5 meter en een maximale doorvaarthoogte van 1,60 meter? Dan kun je vanaf de Vliet het Zwaaigat invaren. Je bent welkom om gratis even aan te leggen. Overnachten in het Zwaaigat is niet toegestaan.

Altijd wat te doen!

In Stadsoevers en naastgelegen Spoor C is altijd wat te doen. Jaarlijks zijn er leuke evenementen, voor ieder wat wils. Zo kun je genieten van de kermis, de aankomst van Sinterklaas, de Draai van de Kaai of één van de diverse evenementen die georganiseerd worden in het ATIK-stadion en The Loods! Eerder werden ook het FLEX festival en het Zwaaigatconcert georganiseerd.

 

Urban Sport in Spoor C

Naast Stadsoevers vind je ontwikkelgebied Spoor C met onder andere het Urban Sports- en Speelpark dat ruimte biedt aan een skatebaan, freerun parcours, pannaveld, breakdance podium en een basketbalveld. Ook vind je hier Graffitihal The Loods:  dé place to be voor graffiti-artiesten van elke leeftijd en elk niveau.

Bruisende Spot

In naastgelegen Spoor C kun je terecht bij Spot. Goede vibes, hippe bieren, lekkere food & een sfeervol terras.

Planning

Bekijk de voortgang via de live cam!

Bekijk alle voortgang via de live webcam.

Lees verder

Najaar 2024

Start Beekkwartier fase 2

Zomer 2024

Oplevering fase 1 Beekkwartier

Oktober 2022

Oplevering Kademeester

Medio 2021

Rolbrug gereed

Juli 2020

Wandelboulevard Oostelijke Havendijk gereed

Begin 2020

Oplevering speeltoestel Wipwei

Mei 2019

Oplevering woningen De Wipwei

Juni 2017

Oplevering Douanier

Wandelen

Groen

Wonen

Fietsen

Wandelen

Groen

Wonen

Fietsen

Wandelen

Groen

Wonen

Fietsen

Mis niks en blijf up to date met onze nieuwsbrief!

Heb je vragen? Neem contact op met stadsoevers@roosendaal.nl!

  • Facebook
  • Instagram