Spoor C

Ik wil naar Spoor C, ga je mee?

Van onaantrekkelijke plek tussen het station en de Vliet, naar een centrale plek voor wonen, werken, leren en recreëren. Voor de Roosendaler die van reuring, ontspanning en genieten houdt. Dat is Spoor C. Een nieuwe naam voor een nieuw plan en een nieuwe doelgroep.

Overdag in de schoolbanken, ’s avonds naar de bootcamp, op zaterdag een festival en op zondag een koffietje bij het hippe koffietentje met je vrienden of familie die ook in het gebied wonen? Dit is Spoor C! In Spoor C vind je bijzondere gebouwen van gedurfde materialen en uitgesproken kleuren. Hier speelt duurzaamheid en klimaatadaptatie een belangrijke rol. Bewoners en ondernemers durven hier te pionieren. Natuur en de levendigheid van de stad komen hier samen. Spoor C ligt centraal in Roosendaal.

Wonen

Goede en betaalbare woningen, bovenop de voorzieningen en midden in het groen. Dat is wat Spoor C te bieden heeft aan de woningzoekenden van binnen en buiten Roosendaal. Het programma bestaat volledig uit appartementen, in alle soorten, maten en prijsklassen. Hierbij wordt invulling gegeven aan de vraag naar huisvesting voor één- en tweepersoonshuishoudens in alle leeftijden.

Onderwijs

‘Gouden handen, knappe koppen’ dat is wat Roosendaal nodig heeft en Spoor C is dé plek om deze groeibriljanten te ontwikkelen.

Gelegen in een groene setting staan door het gebied heen gebouwen die plaats bieden aan onderwijsfuncties. De campus voorziet in een inspirerende mix van wonen, leren, werken en verblijven. Het is hiermee de aangewezen plek voor HELO’s (Hybride Externe Leer Omgevingen) waar het (beroeps)onderwijs voor de komende jaren veel ontwikkelingen in verwacht. Plekken waar onderwijs, ondernemers en overheid samenkomen. Waar gewerkt wordt aan maatschappelijke en innovatie vraagstukken, waar men kennis, expertise en ervaringen worden uitgewisseld. En de aansluiting plaatsvindt van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

Ook in huisvesting wordt voorzien, binnen het woonprogramma worden woningen voor jongeren en studenten gerealiseerd. Het park is de perfecte plek om na school te sporten, te ‘chillen’ of nog even voor dat tentamen te leren. De nabijheid van het station en de binnenstad maakt de locatie ideaal voor de schoolganger die gebruik maakt van openbaar vervoer of de fiets.

De onderwijsinstellingen die al geland zijn in het gebied wordt ruimte geboden om door te groeien en de campus samen met nieuwkomers te voorzien van een nog breder palet aan opleidingen en activiteiten.

Ondernemen

Zoals alle grootschalige gebieds-ontwikkelingen neemt de ontwikkeling van Spoor C de nodige tijd in beslag. In deze fase brengen tijdelijke initiatieven het gebied tot leven en tonen haar potentie. Deze initiatieven versterken de dynamiek van de plek en geven het pionierskarakter van Stadsoevers handen en voeten. Zij maken Spoor C al onderdeel van de stad voordat alle werkzaamheden zijn afgerond.

In totaal wordt er 10.000 vierkante meter commerciële ruimte toegevoegd binnen Spoor C. Er is altijd ruimte voor initiatiefnemers met een goed plan. Betrouwbare, enthousiaste initiatiefnemers in de tijdelijkheid kunnen stakeholders worden tijdens de verdere ontwikkeling van Spoor C.

Verblijven

De gehele buitenruimte als recreatiegebied voor sporten, spelen, beleven en evenementen. Dat is wat Spoor C te bieden heeft. Voor jong en oud en de hele week door. Gelegen aan de Vliet en goed verbonden met de omliggende stadswijken wordt Spoor C de centrale plek voor vertier en ontspanning. Of juist inspanning met haar ‘state of the art’ urban sportspark. Spoor C staat straks bekend als de urban leisure hotspot van Roosendaal en regio.

Gebiedsvisie Spoor C

In 2019 is het Ontwikkelkader Vlietpark vastgesteld. Hierin omschreven we de eerste gedachten voor de ontwikkeling van het gebied. Zonder dat dit een blauwdruk, een ontwerp is. In 2021 zijn deze ideeën uitgewerkt in een voorontwerp bestemmingsplan, wat gepubliceerd is voor inspraak. Sindsdien is de wereld veranderd.

 

Het huidige college heeft grote ambities. Daarnaast zijn externe factoren ook nog van invloed. Zoals de krapte op de woningmarkt of de noodzaak tot klimaatadaptatie. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een vernieuwde visie. Een frisse blik op het gebied en alle mogelijkheden die daarbij horen. Het resultaat: Gebiedsvisie Spoor C.

Wat is er te doen?

Ruimte en kansen voor ondernemen

Van succesvol familiebedrijf tot innovatiestart-up: Spoor C biedt alle ruimte en kansen voor bedrijven, winkels en horeca.

Urban Sports- en Speelpark

Het Urban Sports- en Speelpark is vrij toegankelijk en geeft naast het skatepark (1.200m2) ruimte aan een freerun parcours, pannaveld, teqballtafel, breakdance podium en een basketbalveld. In het midden staat een uitkijktoren, de eyecatcher van waaruit je het hele park kunt overzien. Het park is zo ontworpen dat zowel beginnende als ervaren urban sporters hier de uitdaging vinden die bij hen past.

The Loods

Graffitihal The Loods is dé place to be voor graffiti-artiesten van elke leeftijd en elk niveau. De oude Wubbenhal is tijdelijk omgetoverd tot een overdekt paradijs voor graffiti-spuiters die hier hun skills kunnen laten zien en verbeteren.

The Loods is in 2014 opgericht door initiatiefnemer Remco van den Beemd. Elk jaar wordt de Graffiti Jam georganiseerd, het grootste graffiti-evenement in Nederland waar steeds meer en grotere spuiters op af komen. In The Loods biedt ook plek aan andere evenementen en activiteiten, zo is de graffitihal ook het thuishonk voor de fietsclub Barkada.

SPOT Containerbar

Het containerbegrip van Roosendaal! Goede vibes, hippe bieren, lekkere food & een sfeervol terras. Dat is SPOT Containerbar.

www.spotroosendaal.nl