Bewoners Tiny Oevers Esther & Alex aan het woord

Wonen

Roosendalers Esther & Alex wonen samen met hun Beagle Puk in een tiny house in Tiny Oevers.

 

We maken met de hele groep bewoners het terrein steeds mooier

Esther: “we wonen sinds een half jaar in Tiny Oevers, waar we met de hele groep bewoners het terrein steeds mooier maken. Dat geeft zoveel positieve energie! Je went snel aan kleiner wonen. Eigenlijk vinden we nu dat we nog wel iets kleiner hadden kunnen gaan wonen dan de 50 m2 die we nu hebben. We hebben eerder in de Vincentiusstraat gewoond, in een jaren 30 woning. Je verzamelt onbewust spullen naarmate je ruimte hebt. Alex: “Wat ik leuk vind is dat we deel uitmaken van de geboorte van een nieuwe wijk. Je ziet het elke keer verder ontwikkelen”

 

Voorbijgangers reageren heel positief

“Voorbijgangers reageren meestal heel positief en zijn ook zeer nieuwsgierig naar wat er hier gebeurt. We krijgen heel veel vragen. Over de vorm, hoe lang we hier mogen wonen of welke materialen we hergebruikt hebben voor de bouw van ons huis. Veel mensen willen ook zoiets. Het is fijn om met allemaal mensen  te wonen die duurzamer willen leven, maar soms is het ook wennen, in een groep. Met zijn allen een balans vinden is een uitdaging. Het is hier eigenlijk zoals in elke andere nieuwe wijk, maar hier moet je het echt samen doen.”

 

We zijn geen activisten

“We zouden dit huisje best ooit nog eens op een eigen stukje grond willen zetten, hoewel we het ook fijn vinden om dichtbij de stad te wonen. We willen voor binnen nog meubeltjes ‘upcyclen’ en we willen ook dit gedachtengoed van duurzamer en anders leven blijven uitdragen, door het zelf vanuit die overtuiging te doen.  Sommigen zien ons als een voorbeeld, maar we zijn geen activisten. We willen vooral inspireren!”