Coördinator buurtsportcoaches Patrick de Klerk over Urban Sportspark

Cultuur

“Sinds 5 jaar werk ik als coördinator van SSNB Roosendaal, een team dat zich bezighoudt met sportstimulering in Roosendaal. Het is een gevarieerd team, met mensen die als sportcoach voor de klas staan, buurtsport op de playgrounds organiseren, jongeren, aangepast sporten en ouderen begeleiden op het gebied van sport en bewegen. Sinds kort is onze uitvalsbasis met SSNB het stadion. Wat heel fijn is in Roosendaal, is dat er korte lijntjes zijn. Het is ons kent ons, een cultuur van aanpakken; dat spreekt mij wel aan!”

 

Ik hoor steeds meer mensen over het Urban Sportspark

“Stadsoevers is en wordt steeds meer een hippe omgeving. Het is heel leuk om betrokken te zijn bij een nieuwe ontwikkeling als deze. Dit is wel van deze tijd; ruimte maken op industriële plekken voor de urban cultuur. Toen CIOS een plek zocht, hebben we daarover meegedacht, en nu werken we mee aan het gebruik van het Urban Sportspark. Ik hoor steeds meer mensen erover én ik zie dat er steeds meer gebruik van gemaakt wordt, zelfs nu het nog niet helemaal af is.”

 

Jong en oud interesseren om te komen sporten

“Ik vind het vooral tof dat het een plek is voor jong en oud. Als je bijvoorbeeld ziet hoe het rondom SPOT is; kinderen kunnen er heerlijk spelen en volwassenen kunnen gezellig een drankje (moet wel gezond blijven he) drinken. Als ik dat naar mijn werk vertaal zie ik ook volop kansen om jong én oud te interesseren om hier te komen sporten en bewegen. En ik ben er extra trots op omdat ik er ook in mijn werk veel mee te maken heb. Het is een mooie plek om verbinding tot stand te brengen. Leuk dat hier van alles mogelijk is. Daar kunnen we trots op zijn!”