Vlietkwartier

Statige herenhuizen aan de Vliet, intieme stadswoningen en woon/werk units van robuuste materialen.

Over het project

Het vijfde bouwplan in Stadsoevers is het Vlietkwartier. Hier komen 53 eigenzinnige woningen tussen de Noordlaan en de Vliet. Met statige herenhuizen aan de Vliet en intieme stadswoningen binnenin het Vlietkwartier.

 

Statige herenhuizen en stadswoningen met tuinen

Architect Studiospacious en landschapsarchitect Karres en Brands tekenden een afwisselend woongebied, aanvullend op  het naastgelegen Beekkwartier. Met statige herenhuizen aan de Vliet, stedelijke woningen en woon/werkunits aan de Noordlaan, gebouwd van robuuste materialen.

 

Binnenin het Vlietkwartier vind je – op het Vliethof en de Vlietstraatjes – intieme stadswoningen met tuinen en dakterrassen.

Wijkbewoners ontmoeten in Vlietkwartier

De openbare ruimtes in het Vlietkwartier zijn speciaal ingericht om elkaar te ontmoeten. Je komt wijkbewoners tegen op het groene woonpleintje en de autovrije, informele Vlietstraatjes. Voetgangers en spelende kinderen krijgen hier de ruimte.

 

Er wordt natuurinclusief gebouwd. Zo groen mogelijk, mens en natuur in balans, aangepast aan het veranderende klimaat. De woningen worden collectief verwarmd vanuit het warmtenet van de DER en voldoen aan de nieuwste energieprestatie-eisen. Regenwater van de daken wordt zo lang mogelijk vastgehouden in het gebied of via de waterspuwers naar de Vliet afgevoerd.

Meer weten over Vlietkwartier?

Vlietkwartier wordt ontwikkeld door Ideacompact en de Kok Bouwgroep.

Wil je meer weten of op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het Vlietkwartier? Meer informatie vind je via onderstaande links

 

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos