Kademeester (Essentgebouw)

Eyecatcher van het Kadeplein

Over het project

Aan het Kadeplein 4 ligt het karakteristieke Essentgebouw. Het gebouw is herontwikkeld onder de naam Kademeester en heeft een woonfunctie gekregen. Ook is er ruimte voor horeca en zakelijke dienstverleners.

 

Het gebouw is van de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd tussen 1956 en 1959. Het gebouw is niet aangemerkt als monument maar het is wel karakteristiek en bijzonder. Het gebouw wordt daarom hergebruikt met respect voor de architectuur en met behoud van identiteit.

 

Kademeester is een plek voor stedelijk georiënteerde bewoners. De woningen aan de voorkant van het gebouw hebben zicht op het levendige Kadeplein. De woningen aan de zij- en achterkant genieten van zicht op het water.

Kadeplein: van suikerbieten naar evenementen

Het Essentgebouw ligt met de voorkant aan het Kadeplein. Ooit zat hier de haven met de overslagkades voor de turf en suikerbieten. In de Tweede Wereldoorlog lag op deze plek de brug over de beek waar de Canadezen Roosendaal bevrijdden. Tot een aantal jaar geleden zat hier het GEWB en later het Roosendaalse kantoor van energieleverancier Essent. Inmiddels is het Kadeplein opgeknapt. Het plein heeft meer kleur gekregen. En in het midden staat de Polar Bear, het monument van de bevrijding.

Planning

Oktober 2022

De oplevering van de woningen

September 2021

Officiële handeling Kademeester

Juni 2021

Start bouw van het Essentgebouw

Meer weten over Kademeester?

Kademeester is ontwikkeld door projectontwikkelaar BVR Vastgoedontwikkeling BV in samenwerking met architect Space & Matter. Meer informatie vind je via onderstaande links.

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos