Tiny Oevers

Duurzaam, innovatief en eigenzinnig wonen op minder dan 50m2

Op Tiny Oevers, in het toekomstige Spoor C, zijn een tiental tiny houses gebouwd. Ontworpen en gerealiseerd door de bewoners zelf. Met innovatieve en duurzame technieken. Het zijn volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Deze manier van wonen is klimaat- en dus toekomstbestendig. De tiny houses zijn door bewoners zelf bedacht en gebouwd in een nieuw woongebied, naast het gesloopte Innovitapark en op loopafstand van het centrum van de stad.

Tiny Oevers: centraal, vrij en groen

Tiny Oevers ligt centraal tussen de Oostelijke Havendijk en de Industriestraat, naast het (gesloopte) Innovitapark en het Strand. Op loopafstand van stad en station. Tiny Oevers is groen, ruige grassoorten zorgen voor privacy. Daarnaast is er een centrale ontmoetingsplek met werkruimte. De nieuwe bewoners hebben veel vrijheid gekregen om hun woonplek vorm te geven.

Het bureau Rezone is het eerste aanspreekpunt voor de nieuwe bewoners en de gemeente. Dit bureau beoordeelde de idee├źn, besprak wensen en regelde praktische zaken zoals het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het bureau heeft veel ervaring met het opzetten van nieuwe woongebieden, waaronder Minitopia in Den Bosch.

Eind 2020

Komst eerste tiny houses

Eind oktober 2020

Terrein gesaneerd en bouwrijp gemaakt

Augustus 2020

Aanvraag omgevingsvergunning

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos