De Energiekring

De Gemeente Roosendaal heeft met hulp van een subsidie van provincie Noord-Brabant een haalbaarheidsonderzoek uit laten voeren naar het het opwekken, opslaan en delen van thermische energie en het oprichten van De EnergieKring als lokaal warmtenet.

Energie voor de hele omgeving

Het idee is om thermische panelen te plaatsen op de gevels van Theater De Kring. Het zonlicht wordt omgezet in warmte. Die warmte wordt opgeslagen en met behulp van een warmtepomp wordt het theater verwarmd. Er is echter meer warmte te vergeven. Daarom wordt bekeken of de buurt, zoals de naastgelegen bioscoop en de huizen van omwonenden, ook verwarmd kunnen worden.

 

Theater De Kring wil de ontwikkeling van De Energiekring combineren met het verder renoveren, verduurzamen en vergroenen van het pand. Zo is het idee om een groene gevel te maken en door middel van een trap een verbinding te maken met Stadstuin van Hasselt waarbij de hittestress en wateroverlast in de binnenstad wordt tegengegaan.

 

Met de oprichting van De Energiekring wordt geïnvesteerd in een duurzame langetermijnoplossing. De energierekening blijft laag voor het theater en deelnemers aan het lokale warmtenet. Ook zal de CO2-uitstoot flink omlaag gaan in de binnenstad.

Groen

De gevel en het dak van De Kring wordt naast thermische panelen voorzien van groen. Dit op initiatief van de Gemeente Roosendaal en naar uitwerking van de architect. Dit reduceert zowel de hittestress, draagt bij aan een groene beleving en helpt direct met het opvangen van lokale CO2-uitstoot.

Cultuur

Theater de Kring is één van de grotere theaters van Nederland en samen met regio theater vormen ze de op één na grootste combinatie. Hierdoor hebben we een hoogwaardig aanbod van voorstellingen voor iedereen. Met de ontwikkeling van De EnergieKring als lokaal warmtenet én de renovatie maken we het theater klaar voor de toekomst. We werken aan een kwaliteitssprong voor de gehele gemeente en daarin mag het theater niet ontbreken.

Planning

Fase 1

Gemeente Roosendaal en Theater De Kring werken samen aan: De EnergieKring

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de volgende fasen via RsdbyRoos.

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos

Ruimte voor fietsers

Wonen

Zorg

Cultuur

Groen

Ondernemen

Verblijven

By Roos