Start woningbouwproject Beekkwartier in Stadsoevers

Wonen

Vandaag, donderdag 15 december, start BVR Groep met de bouw van het Beekkwartier. Dit is het nieuwe woningbouwproject in Stadsoevers. Hier worden uiteindelijk 112 woningen gerealiseerd. Wethouder Arwen van Gestel kreeg de eer om symbolisch de eerste paal in de grond te slaan. Vervolgens is er door de toekomstige bewoners en betrokkenen getoost op een voorspoedige bouw van de eerste fase van dit nieuwbouwproject.

 

Woningaanbod Beekkwartier
In de eerste fase worden 80 woningen gerealiseerd. In de tweede fase komen daar nog eens 32 woningen bij. Het woningaanbod is divers. Van statige rijwoningen in de Noordlaan tot aan appartementen langs de Zwaaikom en ruime twee-onder-een-kapwoningen aan de Parkrand. Wethouder Arwen van Gestel is blij met de komst van deze woningen: ‘De woningen zijn hard nodig in Roosendaal. De bouw van het Beekkwartier is een mooie stap in onze ambitie voor woningbouw: een betere mix van woningen en een voldoende passend aanbod. Daar gaan de woningen van het Beekkwartier zeker aan bijdragen.’ Eerder werden in Stadsoevers al bouwprojecten zoals de Douanier, Wipwei en Kademeester gerealiseerd.

Duurzame en sociale woonwijk
Het Beekkwartier ligt aan de westkant van Stadsoevers tussen de wijk Westrand en de Noordlaan. De hele wijk wordt duurzaam ingericht. Met autovrije zones en groen. Ook worden de woningen aangesloten op het warmtenet. Dit warmtenet maakt gebruik van de restwarmte van afvalverwerker Suez. Het Beekplein, omringd door appartementen en huizen, vormt straks het centrum van het Beekkwartier. Hier, en in de collectieve binnentuinen, kunnen bewoners elkaar straks ontmoeten. Daarnaast valt er te genieten van alles wat Stadsoevers rijk is. Recreëren langs het water, evenementen bezoeken of sporten in het urban sportspark. Als bewoner heb je hier direct contact met de natuur: in een paar stappen sta je bij de ecologische verbindingszone en de groene ader die door Stadsoevers loopt.