Beekblokken: ruim 100 duurzame nieuwbouwwoningen erbij

Wonen

De gemeente Roosendaal en BVR Groep uit Roosendaal hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van ruim 100 duurzame nieuwbouwwoningen in Stadsoevers. Hiermee wordt, na de ontwikkeling van de Douanier, de Wipwei en Kademeester (voorheen Essentgebouw) de volgende stap gezet in de ontwikkeling van Stadsoevers. Wethouder Toine Theunis: “We zijn blij met dit plan van BVR, dat we uit drie inzendingen hebben geselecteerd. Dit plan sluit naadloos aan bij de ambities van Stadsoevers en is een hele mooie volgende stap in onze belofte aan de stad. We leggen daarmee de lat voor de volgende deelontwikkelingen in dit prachtige gebied.”

 

Keuze voor het best scorende plan
De gemeente heeft voor de ontwikkeling van dit deel van Stadsoevers een Europese aanbestedingsprocedure uitgeschreven, waaraan meerdere partijen hebben deelgenomen. Drie partijen hebben uiteindelijk een plan ingediend. Het plan van BVR bleek uit deze drie inzendingen het best scorende plan, op basis van vooraf geformuleerde beoordelingscriteria. Tonny Vromans van BVR: “Wij zijn trots dat we als BVR tezamen met onze architecten van Space&Matter en Karres en Brands geselecteerd zijn om in dit deel van Stadsoevers deze mooie nieuwbouw te ontwikkelen en te realiseren.”

 

Stedelijke architectuur ontmoet ontspannen wonen
BVR heeft een plan gemaakt voor de ontwikkeling van 113 duurzame en eigentijdse woningen aan de Beekblokken. Er komen in dit deel van Stadsoevers 43 appartementen en 70 eengezinswoningen te koop. De appartementsgebouwen komen aan de zwaaikom te staan. De architectuur sluit aan bij de verschillende sferen in de wijk: Stedelijke architectuur aan de zwaaikom en de Noordlaan en meer ontspannen wonen aan de groene Beekzone en Beekarmen.

 

Duurzaam stuk stad
Stadsoevers wordt een duurzaam stuk stad. Alle woningen in het plan voor de Beekblokken voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die voortkomen uit het landelijke energieakkoord. Ook deze woningen worden aangesloten op het smart-climate grid van DER. Dit is het lage temperatuur verwarmingssysteem dat restwarmte van afvalverwerker SUEZ benut. Er wordt door BVR natuurinclusief gebouwd; met aandacht en ruimte voor planten en dieren en de toepassing van groene daken. Regenwater dat opgevangen wordt op groene daken en in groene zones wordt afgevoerd naar wadi’s en komt via de Beekarmen uiteindelijk in de Beek. Zonnepanelen op de gebouwen leveren energie voor woningen en elektrische auto’s.

 

Verkoop start begin 2021
BVR werkt nu het plan verder uit. Je kunt hier terugkijken naar het interview met wethouder Toine Theunis en Hoofd Vastgoedontwikkeling Theo Klijn dat TV ZuidWest maakte. Naar verwachting start de verkoop van de woningen eerste kwartaal 2021. Meer informatie is te vinden op de website van BVR. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@bvrgroep.nl