Start bouw 23 woningen Dr. Braberstraat

Dr. Brabersstraat

De verbouwingswerkzaamheden zijn gestart in het voormalige winkelpand van Van Oorschot Mode aan de Dr. Brabersstraat. In het pand komen 23 appartementen die straks bereikbaar zijn via een centrale entree met lift. Op het bestaande pand wordt een extra bouwlaag toegevoegd.

 

Wethouder Van Gestel: “Met de start van de verbouwingswerkzaamheden door Loft Vastgoed markeren we vandaag het officiële begin van de herontwikkeling van het winkelgebied rondom de Dr.Braberstraat. Hier vind je straks een verscheidenheid aan huur- en koopappartementen met op de begane grond een mix van detailhandel, horeca en dienstverlening. Kortom, een fijne plek om te wonen en werken, in een groene, duurzame en compacte binnenstad.”

 

Nieuwe bewoners kerst 2024

Eric Walther, eigenaar bij Loft Vastgoed: “De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels achter de rug en op dit moment kan het opbouwen beginnen. In feite maken we een heel nieuw gebouw dat door hergebruik van het betonskelet blijft herinneren aan de vorige bestemming. We zijn gestart met het aanbrengen van de staalconstructie onder de verdiepingsvloer en de dakopbouw. Binnenkort worden de HSB-elementen voor de gevels en de dakopbouw geplaatst. Naar verwachting zullen de nieuwe bewoners voor Kerst volgend jaar kunnen genieten van hun nieuwe woning.

 

Samenwerkingsovereenkomst

Om de herontwikkeling mogelijk te maken werkt gemeente Roosendaal samen met Loft Vastgoed en Janssens. Deze laatste partij gaat het pand van Mervosport ontwikkelen. Vanuit het Rijk is er een bijdrage ontvangen uit het subsidieprogramma Impulsaanpak Winkelgebieden. De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die vandaag door wethouder Van Gestel is overhandigd.