Spoor C, een gebiedsvisie voor de toekomst van Roosendaal

Cultuur

Van onaantrekkelijke plek tussen het station en de Vliet, naar een centrale plek voor wonen, werken, leren en recreëren. Voor de Roosendaler die van reuring, ontspanning en genieten houdt. Dat is Spoor C. Een nieuwe naam voor een nieuw plan en een nieuwe doelgroep. Hoe we dat gaan doen? Dat is terug te lezen in de gebiedsvisie Spoor C. Want; Ik wil naar Spoor C, ga je mee?

In 2019 is het Ontwikkelkader Vlietpark vastgesteld. Hierin omschreven we de eerste gedachten voor de ontwikkeling van het gebied. Zonder dat dit een blauwdruk, een ontwerp is. In 2021 zijn deze ideeën uitgewerkt in een voorontwerp bestemmingsplan, wat gepubliceerd is voor inspraak. Sindsdien is de wereld veranderd. Het huidige college heeft grote ambities. Daarnaast zijn externe factoren ook nog van invloed. Zoals de krapte op de woningmarkt of de noodzaak tot klimaatadaptatie. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een vernieuwde visie. Een frisse blik op het gebied en alle mogelijkheden die daarbij horen. Het resultaat: Gebiedsvisie Spoor C.

 

Gebiedsvisie Spoor C

Overdag in de schoolbanken, ’s avonds naar de bootcamp, op zaterdag een festival en op zondag een koffietje bij het hippe koffietentje met je vrienden of familie die ook in het gebied wonen? Dit is Spoor C! In Spoor C vind je bijzondere gebouwen van gedurfde materialen en uitgesproken kleuren. Hier speelt duurzaamheid en klimaatadaptatie een belangrijke rol. Bewoners en ondernemers durven hier te pionieren. Natuur en de levendigheid van de stad komen hier samen. Spoor C ligt centraal in Roosendaal.

Wethouder Arwen van Gestel: ‘Spoor C wordt een nieuw stuk Roosendaal. Een gebied zoals je nergens anders in Roosendaal terugvindt. Hier komen leren, wonen, beleven, genieten én ontspannen samen. Zo maken we ons klaar voor de toekomst van Roosendaal en onze inwoners.’