Commercieel manager van het Atik stadion Pim Felius over Stadsoevers

Cultuur

“Nadat ik een tijd bij de Dutch Open in Amersfoort heb gewerkt, kreeg ik de kans de sporthal op de Stok uit te baten. Dat was toen nog TopShot, later werd het Metzj point. Vervolgens ben ik gevraagd voor De Karmel in Bergen op Zoom. Dat heb ik overgenomen in 2013. Er werd vroeger voornamelijk getennist maar ik heb dit veel multifunctioneler gemaakt; Schoolgym, een Sport BSO, Fysio, een boksschool, meerdere verenigingen. Daarmee wordt het een stuk levendiger. Dat is ook mijn streven bij het Atik Stadion. “

 

Weer een epicentrum van sport

“Ik kwam in Roosendaal toen RBC nog in de eredivisie voetbalde in het stadion. Toen dat niet meer zo was vond ik het altijd jammer dat er zo weinig mee gedaan werd. Ik hoop dat het stadion weer een epicentrum van sport wordt. Recreatiesport, breedtesport, topsport, een koppeling met scholen en opleidingen. Allemaal partijen die elkaar versterken. Dat is mooi. Voor de sport, maar ook voor de wijk en de stad. Daarnaast is het natuurlijk een mooie evenementenlocatie. En ik hoop uiteindelijk dat er op een gegeven moment weer op hoog niveau gevoetbald kan worden. Dat het stadion gebruikt kan worden waar het ooit voor gebouwd is.”

 

Het moet een beetje van ons allemaal zijn

“Onderwijs, recreatie en evenementen horen bij elkaar. Sport brengt mensen bij elkaar. Het Atik Stadion moet een beetje van ons allemaal zijn in Roosendaal.”