Laan van Brabant lange tijd dicht voor werkzaamheden

Van maandag 23 oktober tot eind november worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Laan van Brabant. Zo wordt er een nieuwe toplaag op het asfalt aangebracht, worden er twee bushaltes aangelegd en worden de stoeptegels van het fietspad richting Tolberg vervangen door asfalt.

 

Het asfalt op de Laan van Brabant voldoet niet meer aan de gemeentelijke kwaliteitseisen. Daarom gaan we hier het asfalt vernieuwen. Daarnaast worden ter hoogte van Laan van Brabant 58 en aan de overkant van de rijbaan twee bushaltes gerealiseerd.

 

Tijdens de werkzaamheden, welke van 23 tot en met 27 oktober duren, blijven parkeergarage Roselaar en tankstation Berkman bereikbaar. Het verkeer komende vanaf de Hendrik Gerard Dirckxstraat of de Burgemeester Freijterslaan wordt omgeleid. De bewoners en bezoekers van de Laan van Europa kunnen aanrijden via de Laan van Limburg.

 

Om het busverkeer van en naar de busremise te waarborgen, wordt de afsluiting van de Vrouwemadestraat tijdelijk opgeheven. Concreet wil dit zeggen dat de bussen aan het begin en eind van hun dienst door de Vrouwemadestraat komen. En wellicht nog wat autoverkeer wat uit parkeergarage Mill Hill richting de Laan van België rijdt. Er wordt een verkeersregelaar ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

 

Vernieuwen verharding fietspad
De verharding van het fietspad vanaf de Laan van Brabant richting de Willem Dreesweg is ook aan vervanging toe. Daarom wordt de verharding vernieuwd. De tegels worden hierbij omgevormd naar asfalt. Ook wordt de verharding van enkele oversteken vernieuwd. Het werk duurt, onder voorbehoud van het weer, van maandag 30 oktober tot eind november.

 

Tijdens de werkzaamheden is de rechterrijbaan, komende vanaf de Laan van Brabant richting Tolberg, afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de President Kennedylaan. De bewoners en bezoekers van Klein Brabant en de Leede kunnen tijdens het werk gewoon rechts afslaan richting Tolberg en linksaf richting de Laan van Brabant. Komende vanuit de Laan van Brabant kunnen zij de omleidingsroute via de President Kennedylaan volgen.

 

Combineren van werkzaamheden
Door de werkzaamheden met elkaar te combineren, proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dus in plaats van drie keer de straat (deels) af te sluiten, voeren we de werkzaamheden nu in één keer uit. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. De werkvakken blijven tijdens de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar voor de nood- en hulpdiensten.