KadeR: 45 studio’s voor starters op de Kade

Ontwikkeling

Joost Konings (Koninvest) en wethouder Arwen van Gestel hebben woensdag 24 april het startschot gegeven voor project KadeR aan de Kade in Roosendaal. Het voormalige Muziekcentrum Van Gorp wordt het komende jaar omgetoverd tot een uniek stukje Roosendaal.

 

Muziekcentrum Van Gorp was ruim 40 jaar een begrip in Roosendaal, maar in 2022 besloot de familie Van Gorp te stoppen met hun muziekwinkel. De beeldbepalende hoek bij de Kade/Burgemeester Freijterslaan kwam daarmee vrij voor woningbouw. Joost Konings greep deze kans aan om, na andere projecten zoals City Lofts en De Hof, iets nieuws toe te voegen aan Roosendaal.

 

Betaalbare huurwoningen

Project KadeR bestaat uit 45 zelfstandige huurlofts voor afgestudeerde jongeren, (woon)starters en mensen uit verbroken relaties “Wij zijn dankbaar voor de inzet van de Gemeente Roosendaal, alle projectpartners, en betrokkenheid van onze investeerders. Dankzij deze duurzame samenwerkingen blijven wij in staat een substantiële bijdrage te leveren aan de realisatie van betaalbare huurwoningen in de regio.”, aldus Joost Konings, directeur van eigenaar Koninvest Vastgoed.

 

Paterskwartier

De hoek maakt onderdeel uit van een groter gebied dat is aangemerkt als Paterskwartier. Binnen dit gebied moeten de komende jaren zo’n 100 woningen worden toegevoegd. Hiervoor is onlangs een ontwikkelkader opgesteld. Dit ontwikkelkader maakt het voor marktpartijen mogelijk om samen met de gemeente stappen te zetten. De locatie Van Gorp is het eerste deelgebied dat tot realisatie wordt gebracht.

“Met het ontwikkelkader is een visie opgesteld, die kan zorgen voor kwaliteit in het gebied. Een mooi puzzelstukje dat we kunnen leggen voor deze unieke en historische plek in Roosendaal, wij zijn blij met deze eerste aanzet”, aldus wethouder Arwen Van Gestel.

Als symbolisch startschot kreeg de gemeente Roosendaal de gevelbelettering van Muziekcentrum Van Gorp overhandigd. Zo blijft een historisch stukje Roosendaal toch bewaard. Wat er precies met de letters gaat gebeuren, blijft nog even geheim.