Grote opkomst bij kickoff van VOLOP Roosendaal: verbinding van talent en creativiteit in de binnenstad

Ondernemen

Vrijdagmiddag verzamelden meer dan 100 enthousiaste deelnemers zich voor de kickoff van VOLOP Roosendaal, een initiatief van de gemeente om de leegstand in het centrum op een unieke en creatieve manier aan te pakken en talent aan de stad te verbinden. Lokale initiatieven krijgen de kans om tijdelijk ruimtes te benutten in leegstaande panden, waardoor er meer reuring ontstaat en bezoekers worden verrast met unieke concepten. De grote opkomst weerspiegelt het levendige enthousiasme en de sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van Roosendaal.

 

Onder de aanwezigen bevonden zich vastgoedeigenaren, makelaars, culturele organisaties, ondernemers uit de binnenstad, vertegenwoordigers van de gemeente en veel potentiële lokale initiatieven. Dit toont aan dat het initiatief breed gedragen wordt en veel potentie heeft om de stad te verrijken.

 

Maruja Gutierrez, projectleider van VOLOP Roosendaal, reageerde enthousiast op de grote opkomst: “Wat een geweldige opkomst, en wat een enthousiasme. Mensen gingen meteen met elkaar in gesprek en er ontstonden al veel nieuwe ideeën.” Na een inspirerende wandeling langs leegstaande panden, waarbij deelnemers opdrachten uitvoerden, konden initiatieven hun ideeën pitchen op het podium bij presentator Ruud van Osta. Een scala aan creatieve voorstellen kwam naar voren, zoals een experience/escape room, een maakplaats voor jong talent, en een levendige huiskamer waar geschiedenis tot leven komt.

Meer reuring en levendigheid in de stad

VOLOP Roosendaal streeft ernaar om ontmoeten, kunst en cultuur, maatschappelijke impact en nieuw ondernemerschap samen te brengen. Door lokale initiatieven tijdelijk ruimte te bieden in leegstaande panden, draagt het initiatief bij aan meer reuring en levendigheid in de stad. Het verbindt vastgoedpartijen en lokale initiatieven om waardevolle samenwerkingen te realiseren die de stad verrijken.

 

Wethouder Sanneke Vermeulen benadrukt het belang van het verbinden van lokale initiatieven en vastgoedpartijen: “VOLOP verbindt vastgoedpartijen en lokale initiatieven aan elkaar, en zorgt voor mooie matches waar iedereen baat bij heeft. Dit zet een beweging in gang die van onderop gedragen wordt en nieuwe concepten stimuleert die de beleving van de stad verrijken.”

 

De komende tijd gaat VOLOP Roosendaal in gesprek met verschillende initiatieven om hun plannen concreet te maken, waarna de stap naar de vastgoedpartijen wordt gezet. Met zo’n grote opkomst tijdens de kickoff is de organisatie vol vertrouwen dat er mooie invullingen gerealiseerd kunnen worden.