By Roos schijnt nieuw licht op Roosendaalse ontwikkelingen

Ontwikkeling

By Roos neemt je mee in alle ontwikkelingen in en rondom het centrum. De plannen zijn eerder al omschreven in ROOS, het Roosendaals Ontwikkelprogramma voor Onze Stad. By Roos maakt deze ontwikkelingen ook zichtbaar voor inwoners. Op de website word je meegenomen in de verschillende deelprojecten. Wat gaat hier veranderen en hoe ziet dat er dan uit? Het wordt allemaal duidelijk op www.rsdbyroos.nl.  

 

Gemeente Roosendaal heeft grote ambities als het gaat om de (her)ontwikkeling van onze stad. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant wordt gewerkt aan ROOS: Roosendaals Ontwikkelprogramma voor Onze Stad. Hierin wordt aangegeven met welke plannen we de komende jaren aan de slag gaan.

 

We zitten niet stil

Maar Roosendaal zit niet stil. Roosendaal verandert steeds meer naar een groene en leefbare stad waar het prettig wonen, werken en leven samenkomt. Het nieuwe platform By Roos zoomt hier meer op in en neemt je mee in de verschillende ontwikkelingen die staan te gebeuren. Zo zijn er onlangs stappen genomen rondom de herontwikkeling van de voormalige V&D-locatie en gaan we de ontwerpen van de proeftuinen Domineestraat, Raadhuisstraat, Brugstraat en Prinsensingel uitvoeren.

 

Lichtpuntjes

By Roos vertelt wat we gaan doen, wanneer we dat gaan doen en houd je op de hoogte van alle nieuwtjes. Naast de website, maken we de herontwikkelingen ook zichtbaar in de stad. Via het lampje schijnen we een nieuw licht op deze ontwikkellocaties. We zetten namelijk grote stappen in deze veranderingen van autostad naar woonstad en van stenen stad naar groene stad. Cultuur, erfgoed en natuur zijn belangrijke onderdelen die het verhaal van Roosendaal vertellen en de stad nog aantrekkelijker maken.

 

Wethouder Arwen van Gestel: ‘We moeten onszelf blijven verwonderen als stad en in onszelf blijven investeren. We groeien mee met de toekomst en voegen steeds nieuwe lichtpuntjes toe aan ons DNA. Dat is By Roos en zo gaan we onze uitdagingen tegemoet als ROOSendaal’.

 

ROOS

Stadsoevers, Vlietpark, de Spoorstraatzone, het Historische Centrum, Het Cultuurkwartier, het Winkelkwartier en de Laan van Brabant. In al deze gebieden staan de komende jaren volop ontwikkelingen op de planning. Al deze ontwikkelingen zijn gebundeld in één ontwikkelplan. Hoe dat plan wordt gerealiseerd staat in het ontwikkelprogramma R.O.O.S. (Roosendaals Ontwikkelprogramma voor Onze Stad). Een flinke uitdaging. Samen met inwoners en ondernemers gaan wij aan de slag voor een groen, aantrekkelijk en veilig gebied binnen onze gemeente, voor nu en voor later.